Studentexpeditionen

Till Studentexpeditionen för Institutionen för Byggvetenskap kan du vända dig för en rad olika ärenden. Nedan ser du de vanligaste frågorna.

Kontorshuset på Brinellvägen 23. Byggnad i 4 våningar, byggd i röd tegel.
Brinellvägen 23, plan 1
Byggnad i rött tegel på Teknikringen 78, med kontor och lektionssalar.
Teknikringen 78, plan 1

mellan 12:30-14:30

Telefon:

08-790 6000 (växel)

Vi hjälper dig med följande ärenden:

Omregistrering

För att bli omregistrerad på en kurs kan du skicka e-post med ditt namn, personnummer och kurskod.

Canvas

Du får en injudan till Canvas när du är kursregistrerad. Inbjudan till Canvas skickas till din KTH-mailadress. Saknar du tillgång till Canvas på en kurs trots att du är registrerad på kursen vänligen vänd er till KTH Entré, så hjälper de dig. Till hemsidan Välkommen till KTH Entré .

Anmälan till tentamen och KS

Anmälan till tentor är obligatorisk och kan bara göras via Mina sidor. Tentamensanmälan öppnar cirka fyra veckor före tentamensdatum, och stänger två veckor innan. Om du missar att anmäla dig till tentan får du gå till den aktuella tentasalen och skriva tentan i mån av plats. Tänk på att ta med dig giltig fotolegitimation samt en utskrift av giltigt kursregistreringsbevis. Information om hur du skriver ut ett sådant samt de nya tentamensreglerna som gäller fr o m period 1, 2017, finner du här på hemsidan för Tentamen . När det gäller Funka kontakta Funka-gruppen på mailadress funka@kth.se .

Tentamensanmälan för plussare

Om du redan fått betyg på en tentamen, men ändå vill skriva den igen, kontakta examinator. Examinator avgör om du får plussa en tenta som du redan har fått godkänt på. Kontakta studentexpeditionen och ange personnummer och kurskod. Viktigt att tänka på är att tentamensanmälan för dig som vill plussa stänger samma datum som övrig tentamensanmälan på webben.

Begäran gamla tentor

För att få gamla tentamensfrågor och eventuellt studentsvar för en gammal kurs, kan du skicka ett mejl, och ange kurskoden för den kurs det gäller. Vi har tentor och omtentor för två år bakåt i tiden. Vi skickar den tenta som fick det högsta betyget vid just det skrivtillfället.

Information om omprövning

För begäran av omprövning av ett kursmoment fyll i denna blankett (docx 72 kB)  och mejla den till Studentexpeditionen på student@byv.kth.se .
Efter att examinator har fattat sitt beslut kommer beslutet att finnas tillgängligt på Mina sidor.

Exjobb

För information om hur man ansöker om att få påbörja ex-jobb kontakta din lärare. Din handledare kommer även att ge information i god tid innan ex-jobbet startar.

Innehållsansvarig:webmaster@byv.kth.se
Tillhör: Institutionen för byggvetenskap