Studentexpeditionen

Till Studentexpeditionen för Institutionen för Byggvetenskap kan du vända dig för en rad olika ärenden. Nedan ser du de vanligaste frågorna.

Karta, KTH Campus

Besöksadresser:

Institutionen för Byggvetenskap
Brinellvägen 23

Avd för byggteknik och design:
Teknikringen 78A

E-post:
info@byv.kth.se

Telefon:
08- 790 7960, 08-790 6000 (växel)

​Vi hjälper dig med följande ärenden:

Registrering på kurs på grundnivå

Om du har missat att webbregistrera dig under kursens två första veckor, kontakta studievägledaren för att bli terminsregistrerad. Därefter kontaktar du oss på studentexpeditionen via e-post. Ange namn, personnummer och kurskod så kursregistrerar dig.

• Omregistrering

För att bli omregistrerad på en kurs kan du skicka e-post med ditt namn, personnummer och kurskod.

• Canvas

Du får en injudan till Canvas när du är kursregistrerad. Inbjudan till Canvas skickas till din KTH-mailadress. Saknar du tillgång till Canvas på en kurs trots att du är registrerad på kursen vänligen KTH Entré så hjälper de dig.

• Anmälan till tentamen och KS

Anmälan till tentor är obligatorisk och kan bara göras via Mina sidor. Tentamensanmälan öppnar cirka fyra veckor före tentamensdatum, och stänger två veckor innan. Om du missar att anmäla dig till tentan får du gå till den aktuella tentasalen och skriva tentan i mån av plats. Tänk på att ta med dig giltig fotolegitimation samt en utskrift av giltigt kursregistreringsbevis. Information om hur du skriver ut ett sådant samt de nya tentamensreglerna som gäller fr o m period 1, 2017, finner du här. När det gäller Funka kontakta Funka-gruppen på: funka@kth.se

Tentamensanmälan för plussare

Om du redan fått betyg på en tentamen, men ändå vill skriva den igen, kontakta examinator. Examinator avgör om du får plussa en tenta som du redan har fått godkänt på. Kontakta studentexpeditionen och ange personnummer och kurskod. Viktigt att tänka på är att tentamensanmälan för dig som vill plussa stänger samma datum som övrig tentamensanmälan på webben.

• Begäran gamla tentor

För att få gamla tentamensfrågor och eventuellt studentsvar för en gammal kurs, kan du skicka ett mejl, och ange kurskoden för den kurs det gäller. Vi har tentor och omtentor för två år bakåt i tiden. Vi skickar den tenta som fick det högsta betyget vid just det skrivtillfället. Vi på Byggvetenskap har endast hand om tentor med kurskoder som börjar på AF eller HS.

• Information om omprövning:

För begäran av omprövning av ett kursmoment fyll i denna blankett (doc 52 kB) och mejla den till Studentexpeditionen.
Efter att examinator har fattat sitt beslut kommer beslutet att finnas tillgängligt på Mina sidor.

• Exjobb:
Information om hur man ansöker om att få påbörja ex-jobb finns i Canvas som kursmodul för Byggteknik & Design samt Byggproduktion.
Din handledare kommer även att ge information i god tid innan ex-jobbet startar.