Studentexpeditionen

Till Studentexpeditionen för Institutionen för Byggvetenskap kan du vända dig för en rad olika ärenden. Nedan ser du de vanligaste frågorna.

Studentexpeditionen Byggvetenskap

Besöksadress:

Institutionen för Byggvetenskap
Brinellvägen 23

E-post:

studentexp@byv.kth.se

Öppettider: Måndag-torsdag
Besöksadress: Brinellvägen 23, plan 1, rum M107A
08-790 6000 (växel)

Studentexpeditionen Byggteknik och Design

Besöksadress:

Avd för Byggteknik och Design
Teknikringen 78A

E-post:

student@byv.kth.se

Öppettider: Måndag, tisdag och torsdag
Besöksadress: Teknikringen 78A, plan 1
08-790 6000 (växel)

Vi hjälper dig med följande ärenden:

• Omregistrering

För att bli omregistrerad på en kurs kan du skicka e-post med ditt namn, personnummer och kurskod.

• Canvas

Du får en injudan till Canvas när du är kursregistrerad. Inbjudan till Canvas skickas till din KTH-mailadress. Saknar du tillgång till Canvas på en kurs trots att du är registrerad på kursen vänligen KTH Entré så hjälper de dig.

• Anmälan till tentamen och KS

Anmälan till tentor är obligatorisk och kan bara göras via Mina sidor. Tentamensanmälan öppnar cirka fyra veckor före tentamensdatum, och stänger två veckor innan. Om du missar att anmäla dig till tentan får du gå till den aktuella tentasalen och skriva tentan i mån av plats. Tänk på att ta med dig giltig fotolegitimation samt en utskrift av giltigt kursregistreringsbevis. Information om hur du skriver ut ett sådant samt de nya tentamensreglerna som gäller fr o m period 1, 2017, finner du här. När det gäller Funka kontakta Funka-gruppen på: funka@kth.se

Tentamensanmälan för plussare

Om du redan fått betyg på en tentamen, men ändå vill skriva den igen, kontakta examinator. Examinator avgör om du får plussa en tenta som du redan har fått godkänt på. Kontakta studentexpeditionen och ange personnummer och kurskod. Viktigt att tänka på är att tentamensanmälan för dig som vill plussa stänger samma datum som övrig tentamensanmälan på webben.

• Begäran gamla tentor

För att få gamla tentamensfrågor och eventuellt studentsvar för en gammal kurs, kan du skicka ett mejl, och ange kurskoden för den kurs det gäller. Vi har tentor och omtentor för två år bakåt i tiden. Vi skickar den tenta som fick det högsta betyget vid just det skrivtillfället.

• Information om omprövning:

För begäran av omprövning av ett kursmoment fyll i denna blankett (doc 52 kB) och mejla den till Studentexpeditionen.
Efter att examinator har fattat sitt beslut kommer beslutet att finnas tillgängligt på Mina sidor.

• Exjobb:
För Information om hur man ansöker om att få påbörja ex-jobb kontakta din lärare. Din handledare kommer även att ge information i god tid innan ex-jobbet startar.

Studentexpedition Byggvetenskap, KTH Campus

Öppettider: Måndag-torsdag 12:30-14:30