Byggvetenskaps nyheter

• Unikt BIM-labb stärker högskoleingenjörsutbildningen

Publicerad 2017-06-20
    För ett år sedan flyttade Byggvetenskaps avdelning Byggteknik och design från Haninge till campus Valhallavägen. I avdelningens nybyggda hus finns ett stort och unikt BIM-labb som gör det möjligt att visualisera i storformat och visa ritningar i flera olika perspektiv samtidigt.

• Studenter tävlade i brobyggnad i Tallin

Publicerad 2017-05-23
    Studenttävlingen BRICO 2017 - The Nordic Steel Bridge Competition genomfördes 17-19 maj 2017 i Tallinn med 16 lag. Ett av dessa lag bestod av studenter från masterprogrammet Civil and Architectural Engineering.

• Billiga sensorer skjuter upp dyrt brounderhåll

Publicerad 2016-10-31
    Olika typer av sensorer har på allvar gjort intåg i vårt samhälle. Återfinns de inte i mobilen eller bussen så sitter de i hissen du använder då och då. Nu har turen kommit till våra broar som utrustas med teknik som gör att deras livslängd i bästa fall skulle kunna förlängas med decennier. En stor besparing för skattebetalarna med andra ord.